ناو آمریکایی فرار کرد، حال نوبت ناوهای انگلیسی است

پس از فرار ناو هواپیمابر آمریکایی «ترومن» از منطقه، خبر رسیده است که نوک پیکان حملات مقاومت یمن، این‌بار متوجه ناوهای انگلیسی می‌شود.

به گزارس پایگاه خبری تحلیلی بلاغ به تقل از کیهان؛ در روزگاری، نقشه‌های جهان پر بود از رنگ سرخ امپراتوری «بریتانیا»؛ ملکه «ویکتوریا» با افتخار می‌گفت: «خورشید هیچ‌گاه در امپراتوری‌اش غروب نمی‌کند» و نیروی دریایی سلطنتی انگلیس، بی‌رقیب، بر دریاها فرمان می‌راند. از نبرد «ترافالگار» در ۱۸۰۵، که طی آن دریاسالار «نلسون» با شکست ناوگان فرانسه و اسپانیا، انگلیس را به قدرت بلامنازع دریایی بدل کرد، تا دوران جنگ‌های استعماری که کشتی‌های جنگی انگلیسی بی‌اجازه در هر بندری پهلو می‌گرفتند، لندن نه‌فقط اقیانوس‌ها، بلکه ذهن سیاستمداران جهان را تسخیر کرده بود. اما حالا، در قرن بیست‌ویکم، همان کشور که زمانی با ناوهای زره‌پوشش امپراتوری‌ها را به زانو درمی‌آورد، به ناچار در سواحل باب‌المندب، مسیر عبور یک ناو را با دلهره و احتیاط بالا رصد می‌کند؛ مبادا که گرفتار پهپادی ارزان ولی مؤثر از سمت یمن شود. ناو «اچ‌ام‌اس شاهزاده ولز» که به‌عنوان نماد افتخار مدرن نیروی دریایی سلطنتی ساخته شد، این روزها به جای نمایش قدرت، با تدابیر اضطراری، برنامه‌های امداد و نجات و نگرانی از سامانه‌های ضدهوایی مقاومت یمن، مأموریت خود را در منطقه آغاز می‌کند.

به‌راستی چه شد که ابرقدرت دریایی قرن نوزدهم، حالا در برابر کشوری که روزگاری «فقیرترین کشور عربی» می‌خواندش، در تنگنای دریایی و البته حیثیتی گرفتار آمده است؟ تاریخ این‌بار از دریچه‌ طنزآلودی به جهان می‌نگرد، و افول امپراتوری‌ها را نه با توپ و تفنگ، که با موشک‌های بومی و اراده‌های مقاوم ثبت می‌کند.چند روز پیش یکی از مقامات آمریکایی اعتراف کرد که ناوهواپیمابر ترومن در حال ترک منطقه غرب آسیاست و هیچ طرحی برای جایگزینی آن وجود ندارد. خروج این ناوهواپیمابر که بارها هدف عملیات موفق نیروهای مسلح یمن قرار گرفت، در پی تصمیم «دونالد ترامپ» به توقف تجاوزات بیهوده به یمن صورت گرفته است.

پیش از آن نیز ناو وینسون هم به همین سرنوشت مبتلا شده بود. اینها در واقع عقب‌نشینی آمریکا از محدوده نفوذ یمن بود!

حالا، رسانه انگلیسی «دیلی‌میل» نوشته: نیروی دریای انگلیس که قرار است یکی از ناوهای آن از تنگه باب‌المندب در دریای سرخ عبور کند، برای حمله‌ای احتمالی از سوی انصارالله یمن آماده می‌شود و قرار است در صورت انجام شدن هرگونه حمله، به اردوگاه‌های این جنبش حمله هوائی کند. نیروی دریایی سلطنتی انگلیس با سفر در نزدیکی قلمروی تحت کنترل انصارالله یمن، آماده حمله‌ای احتمالی علیه یکی از ناوهای هواپیمابر سرفرماندهی خود می‌شوند. یک سخنگوی وزارت دفاع انگلیس گفته است: «ما به دلایل امنیتی عملیاتی درباره مسیر حرکت ناوها
اظهارنظر نمی‌کنیم.»
نشریه آنلاین دیلی‌میل با انتشار این مطلب نوشت که طرح‌هایی تهیه شده است که در صورت حمله به ناو «اچ‌ام‌اس شاهزاده ولز» هنگام عبور آن از تنگه‌ای در دریای سرخ، با جنگنده‌های اف-۳۵ خود به اردوگاه‌های انصارالله حمله کند. به گفته منابع دولتی، داونینگ استریت نیز به واحد «سرویس قایق‌های ویژه» و «تفنگداران دریایی سلطنتی» اجازه داده است در صورت شلیک به خلبانان هر جنگنده و سقوط آنها، عملیات امداد و نجات آغاز شود. ناو اچ‌ام‌اس شاهزاده ولز به‌زودی از تنگه باب‌المندب که دریای سرخ را به خلیج عدن متصل می‌کند، عبور خواهد کرد تا راهی ماموریت خود در اقیانوس آرام شود. گفته شده این ناو ۱۸ فروند جنگنده اف-۳۵ را حمل می‌کند.
گمان می‌رود که این کشتی حامل ۱۸ فروند جنگنده اف-۳۵ باشد. اگرچه هیچ مدرکی مبنی بر حمله نیروهای مسلح یمن به دارایی‌های انگلیس در حال حاضر وجود ندارد، اما صنعا به دلیل مشارکت لندن در حملات به خاک یمن، همچنان در «وضعیت جنگی» با لندن است. بنابراین، «حق مجازات بریتانیا را در زمان مناسب» برای خود محفوظ می‌دارد، مادامی که آن کشور هنوز توافق «یکجانبه‌ای» با آن امضا نکرده باشد.
هشداری دیگر از یمن
یک منبع عالی‌رتبه یمنی در گفت‌وگویی ویژه با سایت شبکه خبری «المیادین»، ضمن هشدار به شرکت‌های هواپیمایی که سعی دارند پروازهای خود به فرودگاه بن‌گوریون را از سر بگیرند، به آنها توصیه کرد که مقصد خود را تغییر دهند و به هشدارهای ارتش یمن خوب توجه کنند.
این منبع یمنی در ادامه تأکید کرد که ارتش این کشور به دنبال دستیابی به هدف ممنوعیت پرواز بر فراز اراضی اشغالی و نه فقط فرودگاه بن‌گوریون است. این منبع همچنین گفت: «مسیر موشک‌ها و پهپادهای یمنی به سمت فرودگاه بن‌گوریون و بر فراز اراضی اشغالی مسیری ثابت، قدرتمند و در حال افزایش است و نقض حریم هوائی دشمن ادامه داشته و اتفاقی گذرا نیست.»