در نشست دو روزه مدیران فرهنگی و تربیت‌بدنی دانشگاه‌های کشور تاکید شد؛

تقویت اعتماد به توانمندی‌های دانشجویان

در نشست دو روزه مدیران فرهنگی و تربیت بدنی کشور بر لزوم ایده‌های نو در طراحی برنامه‌های متنوع فرهنگی و ورزشی و لزوم باور به توانایی و ظرفیت دانشجویان در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها برای افزایش مشارکت دانشجویان در برنامه‌های وزارت بهداشت تاکید شد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان پایگاه خبری تحلیلی بلاغ؛ دومین روز از نشست هم‌اندیشی مدیران فرهنگی و مدیران تربیت‌بدنی دانشگاه‌های کشور در ساری آغاز شد.

سیامک طهماسبی رئیس اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت در دومین روز از نشست هم‌اندیشی مدیران فرهنگی و مدیران تربیت‌بدنی دانشگاه‌های کشور در ساری، اظهار کرد: داده‌های سالم و صحیح در تصمیم گیری بسیار حائز اهمیت است و بعضا تصمیماتی می‌گیریم که بر مبنای داده‌های صحیح نیست.

وی افزود: پژوهش زندگی دانشجویان دانشگاه نزدیک به یک دهه است که در حال انجام است و یکی از داده‌های سالم و صحیحی است که می‌تواند در تصمیم‌گیری به ما کمک کنند.

رئیس اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: در این طرح به بررسی وضعیت دانشجویان در موضوعات متفاوتی در سبک زندگی پرداخته است.

                         
لزوم تصمیم‌گیری‌ها بر مبنای داده‌های آماری صحیح

این مسئول ادامه داد: تصمیم‌گیری بر مبنای داده‌های سالم موجب می‌شود که از تصمیمات شخصی خارج شویم.

طهماسبی اشاره کرد:  آمارها نشان می‌دهد که بعضا تصورات و ذهنیات ما با واقعیات و داده‌های صحیح، تفاوت دارد و لذا این فاصله موجب می‌شود تا در تصمیم‌گیری‌ها، نظرات شخصی خود را اعمال کنیم.

وی تاکید کرد: گزارش مدیریتی از سیمای زندگی دانشجویان نشان می‌دهد که باید تمام تصمیم گیری‌ها را بر مبنای داده‌های صحیح اخذ کنیم.

رئیس اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت، افزود: تا می‌توانید برنامه‌های خود را متنوع کنید تا مشارکت دانشجویان در برنامه‌ها افزایش یابد.

ایده‌ها و چالش‌ها از نگاه مدیران فرهنگی و تربیت‌بدنی دانشگاه‌های کشور

در ادامه نشست هم اندیشی امروز مدیران فرهنگی و مدیران تربیت‌بدنی کشور هر یک به مدت ۳ دقیقه به بیان نقطه نظرات و ایده‌های خلاقانه خود پرداختند.

مدیران استان‌های یزد، اهواز و بندرعباس از نفراتی بودند که به بیان توضیحات و ایده‌های خود پرداختند.

تامین اعتبار، برگزاری المپیادهای ورزشی دختران و پسران، تایید فرم ارزشیابی در انجمن‌های علمی، نقش معاون فرهنگی دانشگاه‌های کشور در تعیین معاون فرهنگی دانشکده‌ها، تخصیص مزایا برای مشارکت در انجمن‌های علمی، انعقاد قرارداد با بنیاد نخبگان، وجود کارشناسان نشریات در دانشگاه‌های کشور، دیده شدن کارشناسان فرهنگی در آزمون‌های استخدامی، لزوم توانمندسازی و آموزش، برگزاری کارگاه‌های آموزشی گرافیک و طراحی در دانشگاه‌ها برای تولید محتوا، جذب اسپانسرهای مالی برای نشریات دانشجویی دانشگاه‌ها، کمبود نیروی انسانی، از جمله چالش‌ها و پیشنهاداتی بود که از سوی مدیران تربیت‌بدنی دانشگاه‌های کشور در این نشست مطرح شد.

در بخش دیگری از این نشست نوبت به ارائه گزارش مدیران فرهنگی رسید و در خصوص فعالیت کانون‌های تخصصی به ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات پرداختند.

برگزاری نشست دبیران کانون‌های فرهنگی، احیا و نقش دادن به کانون‌ها، تشکیل شورای مناطق کانون‌ها، استفاده از ظرفیت ورودی‌های جدید برای جذب، تخصصی شدن فعالیت کانون‌ها، تشکیل کانون‌های بین‌الملل، دیده شدن سهم دانشجویان در شاخص‌های ارزیابی مدیران فرهنگی، در نظر گرفتن برنامه‌های ویژه برای دختران دانشجو، تشکیل کانون ویژه کارکنان دانشگاه‌ها، برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و اضافه‌شدن بخش‌های جدید و بروزرسانی آیین‌نامه‌ها، از جمله ایده‌ها و چالش‌هایی بود که مطرح شد.

در ادامه ارائه گزارش کارگروه‌ها و تشکل‌های دانشجویی صورت گرفت که مدیر فرهنگی کاشان به بیان نقطه نظرات خود پرداخت.

پرهیز از وجود چند تشکل در دانشگاه، پرهیز از نگاه سیاسی و جناحی، عدم بروزرسانی احکام شوراها، وجود رفتارهای سلیقه‌ای و عدم وحدت رویه در تشکل‌ها، عدم تخصیص بودجه یکسان و دوره‌ای به تشکل‌های دانشجویی، فرمان‌پذیری تشکل‌های دانشجویی از خارج دانشگاه، بروزرسانی آیین‌نامه کانون‌ها و لزوم بروزرسانی آیین‌نامه‌های تشکل‌ها و بازخوانی توصیه‌های مقام معظم رهبری در خصوص فعالیت تشکل‌های دانشجویی از جمله موارد مطروحه در این بخش این نشست بود.

لزوم تخصیص اعتبارات ویژه برای المیپادهای ورزشی دانشگاه‌های کشور

مهدی مقدم‌منش رئیس تربیت‌بدنی اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت نیز در نشست هم اندیشی امروز گفت: شما مدیران در خط مقدم قرار دارید و تا می‌توانید دانشجویان را به این سمت سوق دهید.

وی افزود: نهمین دوره فوتسال فجر ویژه دانشجویان پسر کشور با تلاش دانشگاه‌ها در روز واپسین خود است.

رئیس تربیت‌بدنی اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: پخش زنده مسابقات از جمله ابتکارات خوب در این دوره بوده است.

این مسئول ادامه داد: ورزش دانشجویان از گذشته بوده است اما بحث المپیادهای ورزشی چند سالی بود که مغفول مانده بود.

مقدم‌منش اعلام کرد: جدا از مرحله درون دانشگاهی، زمانی که به مرحله مناطق رسید به دلیل عدم تخصیص اعتبار با مشکلاتی مواجه شد.

وی اشاره کرد: برگزاری نهمین دوره مسابقات فوتسال کسور را با مشارکت ۵۸ دانشگاه در مرحله پایانی به میزبانی استان مازندران در حال انجام است.

رئیس تربیت‌بدنی اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت، تاکید کرد: باید برنامه‌های خوبی برای دانشجویان داشته باشیم و در سال آینده پیشنهاد می‌کنم که اعتبار جداگانه‌ای برای حضور دانشگاه‌های کشور در این رقابت‌ها دیده شود که قطعا به مشارکت بیشتر دانشگاه‌ها، منجر خواهد شد.

این مسئول ادامه داد: امیدواریم با کمک وزارتخانه بتوانیم سهم ورزش در دانشگاه‌های کشور را افزایش دهیم.

مشارکت ۸۰ هزار نفری جشنواره قرآن و عترت مدل الگویی برای دستگاه‌های دولتی

جواد باقری رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز اعلام کرد: با نگاه مشارکت حداکثری دانشجویان و با شعار محوری زندگی با قرآن و رفاقت با اهل بیت علیه‌السلام در سال آینده باید کار شود.

وی افزود: در جشنواره قرآن بیش از ۸۰ هزار نفر حضور داشتند که در تمامی دستگاه‌های دولتی به یک مدل الگو تبدیل شده است.

رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ماه مبارک رمضان امسال با محور قرآن خواهد بود و بسته‌های این ماه ابلاغ شده است.

باقری اشاره کرد: می‌خواهیم در حوزه سلامت و تمامی ابعاد آن چه حوزه بهداشت و چه حوزه درمان، چگونه از منظر قرآن نگاه علمی کنیم و در کنار تمامی این موضوعات، بدنبال آن هستیم که ساختارهایی را فعال و اگر فقدان داریم ایجاد کنیم و لذا می‌خواهیم از شما مشورت بگیریم.

وی تصریح کرد: باید کمیته‌های تخصصی قرآن و عترت دانشگاه‌ها را فعال و تقویت کنیم و این موضوع را در سال جدید با جدیت دنبال خواهیم کرد تا در تمامی دانشگاه های کشور ایجاد و هر فصل آنان را رصد و پایش خواهیم کرد و سهم حمایتی را نیز بیشتر خواهیم کرد.

تغییر نقش رسانه امروز از اطلاع‌رسانی به گفتمان‌سازی

امینی مدیر مفدا وزارت بهداشت نیز در این نشست اظهار کرد: نقش حیاتی در هویت دانشگاه‌های کشور و اثرگذاری اخبار بر کسی پوشیده نیست.

وی با تاکید بر اینکه رسانه امروز یک ابزار اطلاع رسانی نیست بلکه می‌تواند گفتمان‌سازی کند؛ افزود: رسانه را باید از انعکاس رویدادها به خلق تحولات فرهنگی سوق دهیم.

مدیر مفدا خاطرنشان کرد: مفدا امروز صرفا یک‌پایگاه خبری نیست و می‌تواند در دانشگاه‌های کشور تحول آ‌فرین عمل کند.

امینی با بیان اینکه مدیران فرهنگی استعداد ها را شناسایی و رسانه آنان را معرفی می‌کند؛ ادامه داد: مدیران فرهنگی و تربیت بدنی نقش موثری در این مسیر دارند و مفدا می‌تواند سبب ماندگاری جریانات فرهنگی شود.

مدیر مفدا با تاکید بر افزایش تعامل میان مفدا و مدیران تربیت‌بدنی و فرهنگی، تصریح کرد: اتاق‌های فکر باید در دانشگاه‌های کشور راه اندازی شود تا شاهد اثرگذاری بیشتری باشیم.

                 
مشکل اصلی امروز نحوه برخورد متولیان به مقوله فرهنگ است

عرفان فربد مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز در این نشست اظهار کرد: یکی از مسائلی که موجب می‌شود دانشجویان ما از ریل خارج شود به نحوه برخورد ما با مقوله فرهنگ است.

وی افزود: فرهنگ از دل مردم بر می‌آید و نمی‌شود با آیین‌نامه به خورد مردم داد.

مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم تمامی عناصر فرهنگی خودمان را با نسل جدید نزدیک تر کنیم و خودمان را با سلایق آنان وفق دهیم موفق عمل خواهیم کرد.

این مسئول ادامه داد: ۵ نهاد دانشجویی بزرگ در وزارت بهداشت داریم که تمامی آن ها باید به یک میزان مورد توجه قرار داد.

فربد تاکید کرد: ۶۸۸ کانون ثبت شده فرهنگی داریم اما ۶۸۸ دبیر کانون فرهنگی نداریم و باید انتخابات آن برگزاری شود.

وی افزود: ۲۰ انجمن علمی کشوری داریم اما مدیران نمی‌دانندد در کدام استان این انجمن‌ها فعال هستند.

مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، تصریح کرد: نشریات دانشجویی ما نیز باید به سمت الکترونیکی شدن بروند و تنوع در تولید داشته باشند.

دانشجویان را در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی‌ها دخیل کنید

سعید بابایی مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم اظهار کرد: حس‌های خوب دانشجویان حاضر در این رویداد ملی باید تکثیر شود.

وی افزود: این نشست هم اندیشی فرصت ارزشمندی برای آشنایی مدیران استان‌های دیگر و به شور گذاشتن نقطه نظرات و ایده‌های نو، بود.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خاطرنشان کرد: باید هر پروژه‌‌ای که می‌بینیم و یا تعریف می‌کنیم، دارای ۳ اصل محوری معنویت، خلاقیت وعقلانیت  باشد و باید برای تمامی برنامه‌های سال آینده تعریف شود.

این مسئول ادامه داد: تربیت بدنی، عین فرهنگ است و مشاوره هم عین فرهنگ است، لذا وقتی ارزش خواهد داشت که در کنار یکدیگر باشند.

بابایی اشاره کرد: نباید برنامه‌های فرهنگی چید و گفت باید پیوست ورزشی داشته باشد و نباید برنامه ورزشی چید و گفت باید پیوست فرهنگی داشته باشد بلکه باید در کنار یکدیگر بنشینید و برنامه‌ریزی کنید.

وی اعلام کرد: باید دانشجویان را در تصمیم‌گیری و تصمیم سازی دخیل کنیم.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: پیشکسوتان ذخایر و گنج ما هستند و باید در جلسات مشاوران ما حضور داشته باشند.

این مسئول اذعان کرد: دوگانگی بین کارکنان و دانشجویان است و البته گلایه‌هایی برای کمبود اماکن ورزشی وجود دارد که نیازمند تعیین تکلیف وضعیت کنونی است تا آسیب به دانشجویان وارد نشود.

بابایی تصریح کرد: جشنواره‌ها باید خروجی فعالیت انجمن‌ها، تشکل‌ها، فرهنگی‌ها و غیره باشد نه اینکه ویترین این فعالیت‌ها باشد.

وی ادامه داد: در تخصیص بودجه باید شاخص‌ها را دید و به فعالیت‌های خرد دانشجویان نیز توجه کرد.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: جشنواره‌ها نباید برون سپاری شوند و باید به دانشجویان سپرده شود و به آنان میدان داده شود.

این مسئول ادامه داد: کارآفرینی را باید جدی بگیرید و باید در دانشگاه‌ها توسعه شود و یکی از ظرفیت‌های مغفول مانده در دانشگاه‌های کشور است.

بابایی مطرح کرد: پوشش خبری امسال بسیار متفاوت بود و تنوع تولید محتوای حرفه‌ای از نقاط قوت این رویداد بود.

وی متذکر شد: ارتباطات میان دانشگاه‌های کشور قطع است و این در ارتباط میان ما و دانشجویان، دانشگاه‌ها با تشکل و غیره وجود دارد و باید این سیم قطع میان دانشجو، کارشناس و مدیران، ترمیم شود.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیان کرد: حال خوب باید برای دانشجویان شکل بگیرد که متاثر از حال خوب خانواده‌ها و حال خوب اساتید است.

این مسئول ادامه داد: باید اساتید را در ساختار فرهنگی، دانشجویی و تشکل‌ها دید.

بابایی یادآور شد: گعده‌های سالم حوزه موضوعات سالم باید گسترش شود و باید به گونه‌ای باشد که نام دانشجویان را به اسم بدانید.

گفتنی است نشست هم اندیشی مدیران فرهنگی و تربیت بدنی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور طی روزهای نهم و دهم اسفندماه به میزبانی مازندران در خزرآباد ساری برگزار شد.

انتهای خبر/