پیگیری بلاغ نتیجه داد؛

از رفع کمبود کود تا توزیع ۱۲۰۰ تن کود اوره

به گفته مسئولان استانی، با توزیع هفت هزار و ۳۳ تن کود شیمیایی و ۱۲۰۰ تن کود اوره در مازندران، مشکل کشاورزان در تامین کود مورد نیاز، مرتفع شده است.
پایگاه اطلاع‌رسانی بلاغ در ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ به انتشار گزارشی تحت عنوان ««شعار سال» فرصتی که نباید از دست برود؛
اما و اگرهای کمبود کود شالیکاران در مازندران» پرداخت که در این گزارش به انعکاس گلایه کشاورزان از اختلال در توزیع کود اوره در فصل کاشت و  واکاوی دلایل کمبود کود سفید در مراکز عرضه  ۲۰۰ گانه پرداخت.

در حالی،  در این ایام از سال کشاورزان مازندرانی در حال تدارک و آماده سازی زمین‌های خود جهت کشت برنج بودند، که کمبود کود شیمیایی در مراکز توزیع و ایجاد صف‌های طولانی، صدای گلایه شالیکاران را بلند کرده است و در حقیقت، توزیع ناکافی و با تأخیر کود به کشاورزان، به‌ویژه در فصل کشت برنج، آن‌ها را با مشکلات جدی مواجه کرده بود که نگرانی جدی آنان را بدنبال داشت.

هر چند مسئولان استانی، عدم تراز انرژی زمستان گذشته و محدودیت در تولید شرکت‌های پتروشیمی را دلیل وضعیت موجود عرضه و توزیع کود اوره در استان عنوان کردند و قول رفع مشکل را ظرف مدت دو تا سه هفته آینده دادند؛ خوشبختانه مهدی یونسی‌رستمی امروز پنجشنبه در حاشیه نشست شورای کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: هفت هزار و ۳۳ تن کود شیمیایی در یک روز برای هفته جاری در استان توزیع شد و روزانه ۵۰۰ تن دیگر نیز وارد مازندران می‌شود.

کمبود اوره در مازندران مرتفع شد

وی افزود: این عملیات که با همکاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی انجام شده، نشان‌دهنده افزایش بیش از ۴۰ درصدی توزیع کود نسبت به سال گذشته است و نیازهای کشاورزان را به طور کامل تأمین کرده است.

استاندار مازندران با اشاره به این مطلب که رفع نیازهای کشاورزان یکی از ضرورت‌های مهم محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: همه تلاش‌ها بر آن است تا نیازهای اولیه شالیکاران تامین شود.

یونسی‌رستمی تصریح کرد: مازندران از جمله استان‌های پیش رو تولید محصول راهبردی برنج محسوب می‌شود که نقش مهمی در امنیت غذایی کشور دارد.

رکورد توزیع کود اوره در مازندران شکست

هادی باقری نیز در گفتگو با رسانه‌ها از توزیع رکوردشکنانه ۱۲۰۰ تن کود اوره در استان طی یک روز خبر داد و گفت: این اقدام با پیگیری استاندار مازندران و هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی، از سوی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان محقق شد تا نیاز مزارع و باغات استان تأمین شود.

وی با اشاره به چالش‌های اخیر تأمین کود اوره به دلیل اختلال در تولید و مشکلات حمل‌ونقل در ایام تعطیلات، افزود: با پیگیری‌های مستمر استاندار مازندران و رایزنی‌های سازمان جهاد کشاورزی با وزارتخانه و شرکت خدمات حمایتی کشور، این حجم از کود در کم‌ترین زمان ممکن به شهرستان‌های مختلف استان ارسال و توزیع شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، این میزان توزیع را یک رکورد در ماه‌های اخیر دانست و افزود: این کود‌ها از مبادی تولید و انبار‌های شرکت خدمات حمایتی استان تأمین و به سرعت به مقاصد ارسال شد.

باقری، ابراز امیدواری کرد که با ادامه همکاری نهاد‌های مسئول، تأمین کود مورد نیاز کشت‌های پاییزه و بهاره و باغات مازندران به‌صورت مطلوب انجام شود.

پایگاه اطلاع‌رسانی بلاغ طی روزهای آتی نیز وضعیت توزیع و عرضه کود اوره در شهرهای مختلف استان را جویا و در صورت بروز اختلال، اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

انتهای خبر/