اصلاح قوانین به نفع کارگران در دستور کار مجلس
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» علی باباییکارنامی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته ساری، ضمن تبریک فرارسیدن هفته کارگر و هفته معلم، از جایگاه بلند کارگران و معلمان در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و توسعه کشور سخن گفت و تأکید کرد: هفته کارگر فرصتی برای توجه به شأن و جایگاه کارگران است، اما نباید این توجه تنها محدود به همین ایام باشد.
وی با تجلیل از مقام شامخ شهدا، به ویژه شهدای جامعه کارگری، بیان کرد: کارگران این سرزمین با وجود مشکلات عدیده اقتصادی، در خط مقدم تولید و تحقق اهداف اقتصادی کشور قرار دارند. اگر امروز سخن از عبور کشور از تصمیمگیریهای پیچیده و عبور از گسلهای بحرانی میشود، باید اذعان کرد که بخش زیادی از این عبور موفق، مرهون صبوری و تلاش جامعه بزرگ کارگری است که بالغ بر ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را شامل میشوند.
لزوم نقشآفرینی کارگران در تحقق رشد اقتصادی
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهداف برنامه هفتم توسعه، افزود: رشد اقتصادی هشت درصدی که در این برنامه پیشبینی شده، بدون مشارکت مؤثر کارگران ممکن نخواهد بود و بیش از ۳.۵ درصد از این رشد باید از محل بهرهوری حاصل شود، که معنای آن، توجه ویژه و مستمر به توانمندسازی نیروی کار، ارتقاء مهارتها و فراهم آوردن امنیت شغلی و اجتماعی برای آنان است.
باباییکارنامی با اشاره به آموزههای دینی درباره حقوق کارگران، تأکید کرد: در مکتب اهلبیت، نگاه به کارگر صرفاً ابزاری نیست. حضرت امام صادق(ع) فرمودهاند که مزد کارگر باید پیش از خشک شدن عرقش پرداخت شود. این نگاه برخلاف نظامهای سرمایهداری و سوسیالیستی رایج در جهان است که کارگر را ابزاری برای تولید و سود میدانند.
اصلاح قوانین و صیانت از امنیت شغلی
وی با اشاره به ضرورت اصلاح برخی قوانین، بهویژه در حوزه روابط کار، اعلام کرد: در کمیسیون اجتماعی مجلس که بنده مسئولیت آن را دارم، طرحی در دست بررسی است که هدف آن، صیانت از امنیت شغلی کارگران در سراسر کشور است و در سال ۱۴۰۴ با تصویب این طرح، بخشی از دغدغههای جدی کارگران در حوزه اشتغال پایدار برطرف خواهد شد.
معیشت و درمان، دو مطالبه مهم کارگران
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود، به چالشهای معیشتی و درمانی جامعه کارگری اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مشکلات امروز کارگران، عدم برخورداری از خدمات درمانی مؤثر با دفترچههای تأمین اجتماعی است.
باباییکارنامی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه، اصلاح ساختار درمان تأمین اجتماعی و اعتباربخشی به دفترچهها بهصورت ویژه لحاظ شده است تا کارگران بتوانند حداقل ۴۰۰ نوع خدمت درمانی را بدون هزینه یا با فرانشیز پایین دریافت کنند.
وی با اعلام اینکه در حوزه معیشت نیز تصمیمات خوبی اتخاذ شده است و امسال، حداقل حقوق کارگران ۴۵ درصد و سایر سطوح مزدی ۳۸ درصد افزایش یافت، گفت: این افزایش برای بازنشستگان نیز در نظر گرفته شده و بر اساس ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی و ماده ۴۱ قانون کار، به اجرا درخواهد آمد.»
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نباید تنها در هفته کارگر به این قشر زحمتکش توجه شود همه دستگاهها، از دولت و مجلس گرفته تا کارآفرینان، باید در طول سال نگاه پشتیبانی و حمایتی از کارگران داشته باشند و تنها در این صورت است که بهرهوری و توسعه پایدار محقق خواهد شد.
باباییکارنامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی نگاههای سیاسی مبنی بر گره زدن معیشت مردم به نتایج مذاکرات، گفت: شرطی کردن اقتصاد کشور به نتایج مذاکرات، یک انحراف است. این مسیر، نه مسیر انقلاب است، نه مسیر حاج قاسم سلیمانی، نه مسیر نماز جمعه. بله، مذاکره یکی از ابزارهای مشروع در قانون اساسی ماست، اما باید بر اساس اصول سهگانه عزت، مصلحت و حکمت انجام شود، نه بهعنوان پیششرط برای احیای اقتصاد.»
توسعه مرکز مازندران نیازمند وحدت است
وی در ادامه به ضرورت توجه بیشتر به توسعه مرکز استان مازندران پرداخت و اظهار کرد: برای رشد متوازن شهر ساری، نیازمند وحدت، تعامل و ظرفیتزدایی هستیم و این مهم باید با همکاری فرماندار مرکز استان، شهردار، نمایندگان و حمایتهای نماینده ولیفقیه در استان و استاندار محقق شود.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی از دانشگاه علوم پزشکی مازندران، شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مسئولان برگزاری میز خدمت نماز جمعه تشکر کرد و پیشنهاد داد: آمادگی داریم هر جمعه میز خدمت نماینده مجلس را در نماز جمعه ساری برپا کنیم تا مردم بتوانند بدون واسطه مطالبات خود را مطرح کنند چرا که بهترین فرصت برای پاسخگویی صادقانه و بیواسطه به مردم، همین تریبون نماز جمعه است.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0