اکولوژی ۲۴ روز در کما است؛

تبعات حذف تنها نماینده کشور در کمیسیون منابع آبی

اکنون ۲۴ روز از مهر و موم شدن تنها نمایندگی ایران در کمیسیون مشترک دریای خزر می‌گذرد؛ اقدامی که می‌تواند تبعات زیست‌محیطی و دیپلماتیک برای کشور داشته باشد، آن‌هم در شرایطی که دیگر کشورهای ساحلی حضور خود را در این نهاد تقویت کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» طی روز جاری نشست تبیینی مدیران و موکلین پژوهشکده اکولوژی دریای خزر با اصحاب رسانه در سالن جلسات اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد.

 

حسین حسین‌زاده نوری مسئول فضای مجازی سراج مازندران در این نشست اظهار کرد: ما قصد تخریب هیچ مسئول و کارکنان خدوم استان را نداریم.

 

وی افزود: یک منفعت ملی در حال خروج از استان مازندران است و صدای کسی در نمی‌آید.

 

مسئول فضای مجازی مازندران خاطرنشان کرد: امروز مسئله ما اهمیت این پژوهشکده برای کشور و اختصاصاٌ استان مازندران است که باید برای حفظ آن با همه گنجینه‌های ارزشمند نیروی انسانی، تحقیقاتی و نمونه‌های فراوان ژنتیکی، تمام تلاش خود را خرج کنیم.

 

قیاسی رئیس بخش بهداشت و بیماری‌های آبزیان پژوهشکده اکولوژی دریای خزر نیز در ادامه گفت: سال‌ها با عشق و مسئولیت در سکوت به فعالیت پژوهشی پرداختیم و پژوهشکده قلب خزر محسوب می‌شود، در حوزه تولید علم بومی و تحقیقات که ثمرات آن ملی است.

 

 

 

وی افزود: پژوهشکده اکولوژی دریای خزر یکی از ۱۲ مرکز تحت پوشش موسسه تحقیقاتی کشور بوده که دامنه فعالیت آن استان، کشور و بین‌المللی است.

 

رئیس بخش بهداشت و بیماری‌های آبزیان پژوهشکده اکولوژی دریای خزر خاطرنشان کرد: ارزش ریالی تنها تجهیزات موجود در پژوهشکده افزون بر ۳ همت است که بسیاری از تجهیزات در کشور منحصربفرد است.

 

 

قیاسی ادامه داد: تنها کشتی اقیانوس‌پیمای تحقیقاتی کشور متعلق به پژوهشکده اکولوژی دریای خزر است که فعالیت‌های تحقیقاتی تا عمق ۱۰۰۰ متر را انجام می‌دهد.

 

وی بیان کرد: تعیین مکان‌های آلوده دریای خزر، میزان صید، شناسایی عوامل مهاجم گونه‌های غیربومی، پایش کمی و کیفی آب توازن دریای خزر، پایش اکوبیولوژیکی آب پشت سدهای کشور، بخشی از فعالیت‌های تحقیقاتی این مرکز است.

 

رئیس بخش بهداشت و بیماری‌های آبزیان پژوهشکده اکولوژی دریای خزر تصریح کرد: تنها نماینده ایران در کمیسیون مشترک حفاظت و بهره‌برداری بهینه منابع آبی دریای خزر هستیم که فعالیت‌های شاخصی را در این حوزه انجام داده‌ایم.

 

قیاسی اعلام کرد: معرفی میگو وانامی به صنعت آبزی پروری استان مازندران یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای این پروژه در حوزه اشتغال و آبزی‌پروری است.

 

 

 

وی در پایان تشریح کرد: تولید محصولات ارگانیک شیلاتی و کشاورزی، افزایش چند برابری تولید ماهی، تولید خوراک و کود از زائدات آبزیان، تبدیل علم به ثروت با عقد قرارداد با شرکت اتکا، تولید امگا_۳ با عقد تفاهم‌نامه با شرکت آنتی‌بیوتیک سازی ایران، تولید پپتون مورد استفاده در آزمایشگاه‌ها، تولید واکسن‌های چندگانه برای مصون‌سازی ماهیان قزل‌آلا، شناسایی و معرفی گیاهان دارویی از جمله دستاوردهای این پژوهشکده است.

 

گزارش: مجتبی قربانی

 

بیشتر بخوانید

 

در بی‌تدبیری مسئولان؛ مهم‌ترین پژوهشکده اکولوژی شمال‌ تعطیل شد

سکوت مسئولان، فریاد زمین‌خواران؛ فاجعه‌ای برای میراث ملی

تصمیمی بی‌حاصل یا ضرورت‌های پنهان؟

چرا هیچ‌کس صدای پژوهشگران اکولوژی خزر را نمی‌شنود؟

پژوهش در تبعید؛ از میز آزمایش تا سکوی انتظار

اکولوژی، نفس خزر؛ یکی که برود، دیگری می‌میرد

احتمال نشت یا قاچاق تجهیزات زیستی!

 

انتهای خبر/